JESENJI FESTIVAL JEVREJSKE KULTURE 2020. GODINE

+100%-

JESENJI FESTIVAL JEVREJSKE KULTURE 2020. GODINE

Jesenji festival jevrejske kulture održaće se od 12. do 22. oktobra u Subotici, a obeležiće ga koncerti, predavanje, pozorišna predstava, projekcija emisije o Matiji Bruku i specijalan program posvećen Danilu Kišu.

 

Jesenji festival jevrejske kulture organizuje se od 2015. godine u Subotici, kako bi se jevrejska kultura, nasleđe i stvaralaštvo približili širokom auditorijumu, kao i da kvalitetnim programima svedoči o prisustvu Jevreja u životu i razvoju našeg grada.

– Ovo je šesti put da pokušavamo da prikažemo duh jevrejske kulture ili ono što je moguće prikazati, jer nas je ovde nekada bilo oko 4.000 do 5.000 i da nije bilo onih tužnih i tragičnih događaja, danas bi nas možda bilo 10.000 i ne bismo morali da tražimo spoljne saradnike, već bismo sami mogli da iznesemo jedan ovakav festival – kazao je Jošua Štajnfeld, predsednik Jevrejske opštine Subotica, dodajući da će festival, uprkos svim poteškoćama u organizaciji, i ove godine ispuniti očekivanja publike. – Naš interes i svih u Subotici je da se ovi programi održe i da podsete na ono što smo mogli da vidimo svih ovih godina, gde su umetnici ne samo ostavili lep utisak, nego i uspomene za pamćenje.

 

Po rečima Branke Banjanin, koordinatorke festivala, svi programi će se održati uz strogo poštovanje epidemioloških mera, zbog čega apeluje na posetioce da slede uputstva i na vreme preuzmu ulaznice.

Izvor: suboticainfo.com

Foto: suboticainfo.com