JEZIČKE KOMPETENCIJE NASTAVNOG KADRA KONTINUIRANO JAČAJU

+100%-

JEZIČKE KOMPETENCIJE NASTAVNOG KADRA KONTINUIRANO JAČAJU

U organizaciji Udruge „Bela Gabrić“ i predsjednice Margarete Uršal, dana 4. septembra 2021. održana je stručna obuka za jačanje jezičnih kompetencija nastavnika hrvatskoga jezika s elementima nacionalne kulture.


U okviru seminara predstavljena je koncepcija udžbenika za predmet Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture za 1. i 2. razred (predavači Ljiljana Dulić i Marina Piuković) te za 5. i 6. razred – predavač Ivan Baričević, koji je također iznio i savjete za izvođenje ovog izbornog predmeta. Teme koje su se još našle u okviru stručnog skupa su: IKT u nastavi Hrvatskog jezika s elementima nacionalne kulture koje je predstavila profesorica hrvatskog jezika i književnosti Mirjana Crnković, dok su Pravilno govorim i pišem hrvatski jezik uz najčešće jezične pogreškepredavali profesor Bruno Dronjić i profesorica Morena Rendulić.


Skupu je prisustvovalo 20-tak sudionika, a organiziran je u prostorijama Hrvatskog nacionalnog vijeća.


Hrvatska zajednica u Republici Srbiji zadnjih nekoliko godina ulaže velike napore u podizanje kvalitete rada u nastavi na hrvatskom jeziku, a posebice jačanjem jezičnih kompetencija odgojitelja, učitelja, nastavnika i profesora kojima su ovakvi seminari svojevrsna nadogradnja nakon položenih licenci o poznavanju hrvatskog jezika na lektoratu Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

 

 

Izvor: HNV

Foto: HNV