Konkurs za medijske priloge o slovačkoj zajednici u Srbiji

+100%-

Konkurs za medijske priloge o slovačkoj zajednici u Srbiji

 

Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine je raspisao 6. konkurs za dodelu godišnje nagrade „Ana Njemogova Kolarova“ za najbolji medijski proizvod o slovačkoj nacionalnoj manjini u Srbiji.

 

Konkurs traje do 15. jula 2017. godine.

Nagrada se dodeljuje za najbolji medijski proizvod, koji se bavi bilo kojim aspektom života slovačke zajednice ili pojedinca koji pripada ovoj zajednici u Srbiji.

 

Medijski proizvod mora biti objavljen na bilo kom jeziku osim na slovačkom, u štampanim ili elektronskim (radio, TV, internet) medijima.

 

Radovi koji se prijavljuju na konkurs moraju biti objavljeni ili emitovani u protekloj godini – od 01. avgusta 2016. do 15. jula 2017.

 

Svaki novinar/ka ima pravo da pošalje maksimum tri priloga. Uz radove koji su na jezicima ostalih nacionalnih manjina treba poslati prevod na slovački ili srpski jezik.

 

Nagrada se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 250 € u dinarskoj protivvrednosti za autora.

 

Prijavu na konkurs može poslati redakcija ili pojedinac putem pošte na adresu Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine, Bulevar Mihajla Pupina 1/IV, 21000 Novi Sad sa naznakom “za novinarski konkurs”.


Ana Njemogova-Kolarova (Padina, 1951 – Bratislava, 2008) je bila naša rediteljka, književnica i novinarka, urednica dečije redakcije i glavni urednik redakcije umetničkih programa Radio-televizije Vojvodine.

Autor je radijskih i pozorišnih komada za decu, a njena dela su emitovana na Radio Novi Sad, Radio Beograd, Radio Sarajevo i Radio Skoplje. Život i karijeru je devedesetih godina prošlog veka nastavila u Slovačkoj Republici.

Za svoje dokumentarno i filmsko stvaralaštvo (scenario i režija) je dobila brojne nagrade na međunarodnim festivalima, poput filmskog festivala u Montrealu (Kanada) ili festivala kratkog filma u Sijeni (Italija).

 

Kategorije: Sedam dana