Koordinacija nacionalnih saveta sa visokim komesarom OEBS-a za nacionalne manjine

+100%-

Koordinacija nacionalnih saveta sa visokim komesarom OEBS-a za nacionalne manjine

 

koordin1Rukovodstvo Koordinacije nacionalnih saveta se juče u Beogradu sastalo sa delegacijom Visokog komesara OEBS-a za nacionalne manjine iz Haga, koju je predvodio Henrik Viladsen, direktor Kancelarije i trenutni vršilac dužnosti Visokog komesara.

 

Predstavnici  Koordinacije su upoznali gospodina Viladsena sa nedostacima manjinskog zakonodavstva u Srbiji i sa nadležnostima nacionalnih saveta.

 

Vršilac dužnosti Visokog komesara je, takođe, upoznat i sa značajom Koordinacije nacionalnih saveta i Republičkog saveta za manjine za praćenje sprovođenja manjinskog Akcionog plana, kao i sa aktivnostima Koordinacije.

 

Gospodin Viladsen, direktor Kancelarije Visokog komesara OEBS-a za nacionalne manjine u Hagu, koji do izbora novog Visokog komesara obavlja tu funkciju, pružio je podršku radu Koordinacije nacionalnih saveta, kojom od jula meseca predsedava Bošnjačko nacionalno vijeće.

koordin2

 

Jučerašnji susret je upriličen u okviru šire posete Visokog komesara partnerima na Zapadnom Balkanu koja se organizuje tokom meseca oktobra.

 

Sastanku su ispred Koordinacije prisustvovali predsednik BNV dr. Sulejman Ugljanin u svojstvu predsedavajućeg Koordinacije, predsednik Mađarskog nacionalnog saveta i zamenik predsedavajućeg Koordinacije, Jene Hajnal, predsednica Slovačkog nacionalnog saveta odnosno prethodni predsedavajući Koordinacije, Ana Tomanova-Makanova, kao i predsednik Izvršnog odbora Hrvatskog nacionalnog saveta, Darko Sarić-Lukendić.

 

Izvor: BNV

 

Kategorije: Arhiva, Sedam dana