Makedonci izabrali novo rukovodstvo

+100%-

Makedonci izabrali novo rukovodstvo

 

Pripadnici makedonske zajednice u Srbiji u Gradskoj upravi održali su izbornu Skupštinu Saveza makedonskih udruženja i asocijacija, kao treći stub makedonskih ujedinjenih snaga. Na sednici delegati su usvojili novi Statut na osnovu koga su izabrali novo rukovodstvo koje će u narednih pet godina voditi Savez.

 

Za predsednika Upravnog odbora Saveza asocijacije Makedonaca u Srbiji izabran je Blagoje Ilijevski iz Niša. Ilijevski je jedan od najstarijih makedonskih aktivista u Srbiji i dugogodišnji borac za ostvarivanje prava ove nacionalne zajednice. Prvo na čemu će novoizabrani predsednik raditi pošto stupi na dužnost je ujedinjavanje svih Makedonaca koji žive na teritoriji Republike Srbije.

 

– Otići ću u svaki grad i selo gde žive Makedonci i pokušaću da ih ujedinim. Znam da to neće biti lako, potrebna mi je podrška svih udruženja – rekao je Ilijevski.

 

Borče Veličkovski, predsednik Nacionalnog saveta makedonske nacionalne zajednice u Srbiji nada se da će sa novoizabranim rukovodstvom imati dobru saradnju.

 

– Nadam se da će Nacionalni savet kao pokrovitelj i jedan od osnivača ovog saveza da će sa novim rukovodstvom imati dobru saradnju i da ćemo u nekom narednom periodu zajednički raditi na ostvarenju svih ciljeva u oblastima obrazovanja i informisanja – rekao je Borče Veličkovski, predsednik Nacionalnog saveta makedonske nacionalne zajednice.

 

Izvor: RTV Pančevo