Prezentacija Elaborata za osnutak obrazovno-odgojnog centra u Subotici

+100%-

Prezentacija Elaborata za osnutak obrazovno-odgojnog centra u Subotici

 

Nacrt Elaborata za osnutak obrazovno-odgojnog centra u Subotici službeno je predan kao dokument na 7. sjednici Međuvladinog mješovitog odbora održanoj 30. i 31. siječnja u Beogradu i Monoštoru i kao takav ušao u preporuke ovog odbora za njegov osnutak.

 

U cilju upoznavanja javnosti sa sadržajem ovog dokumenta, u utorak, 13. veljače, u prostorijama Hrvatskog nacionalnog vijeća u Subotici, Preradovićeva 13, s početkom u 18 sati, bit će održana javna prezentacija spomenutog Elaborata.

 

Nacrt Elaborata zapravo je nastavak Strategije obrazovanja na hrvatskom jeziku u Republici Srbiji, a među ostalim sadrži izazove s kojima se treba suočiti u području obrazovanja te prijedlog rješenja koji se sastoji u osnutku obrazovno-odgojnog centra. Također, u ovom dokumentu, u okviru analize uvjeta za osnutak Centra, pojašnjeni su politički, ekonomski i sociološki konteksti, predstavljen je prijedlog plana njegovog osnutka i ustroja, potom istraživanje rađeno u povodu ispitivanja javnog mnijenja o osnutku ove ustanove, građevinski uvjeti, prostor, uređenje itd.

 

Podsjetimo, Katolička Crkva i Subotička biskupija spremne su za ustroj i rad obrazovnog-odgojnog centra ustupiti objekt u Ulici Matije Gupca broj 8-10 u Subotici.

 

Izvor: Hrvatska riječ