Medijska platforma “Minority News” predstavljena na međunarodnom samitu civilnog društva u Istanbulu

+100%-

Medijska platforma “Minority News” predstavljena na međunarodnom samitu civilnog društva u Istanbulu

 

U Istanbulu je od 20. do 22. oktobra 2017. održan Međunarodni samit “Grad i civilno društvo”, u organizaciji kancelarije Predsednika Republike Turske, Redžepa Tajipa Erdogana,  Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva za evropske poslove Republike Turske i opštine Esenler.  Samit je okupio 192 učesnika iz akademskog i civilnog sektora iz 158 organizacija iz 60 zemalja Evrope, Azije, Afrike, Amerike i Australije.

 

Učesnici su razmatrali 17 tema, od onih koje su direktno vezane za sirijsku krizu i pomoć izbeglicama, preko pitanja siromaštva, socijalne pomoći i filantropije, izgradnje kapaciteta civilnog sektora, multikulturalizma, do vizionarskih tema vezanih za ulogu civilnog društva u energetici i ljudskih prava iz perspektive urbane arhitekture.

 

Medijska platforma Minority News, koja se sastoji od informativnog web portala, mesečne publikacije i TV emisije Hronika nacionalnih manjina, predstavljena je na ovom skupu kao primer dobre prakse, a direktorka projekta, Biljana Jović, bila je jedan od govornika na skupu na temu koegzistencije i multikulturalizma. Do sada objavljeni sadržaji u okviru platforme, kao i relevantne informacije u vezi sa njom, prikazivani su sve vreme trajanja konferencije na posebnom štandu i izazvali su veliko zanimanje učesnika i posetilaca.

 

“Izuzetno smo počastvovani što je kvalitet našeg rada prepoznat i što smo imali priliku da ga predstavimo tolikom broju istaknutih kolega širom sveta. Ostvarili smo veliki broj važnih kontakata, mnogi su izrazili zainteresovanost da, u saradnji sa nama, pokrenu slične inicijative u svojim sredinama, postignuti su inicijalni dogovori u vezi sa učešćem na konferencijama u Aziji, Africi i Evropi. Veliki broj učesnika bio je i iz organizacija sa Bliskog Istoka i meni lično bilo je veoma zanimljivo da se upoznam sa načinom rada kolega iz tog dela sveta, koji su uglavnom usredsređeni na pomoć velikom broju sirijskih izbeglica u svojim zemljama”, izjavila je direktorka projekta Minority News za Hroniku nacionalnih manjina po povratku iz Istanbula.

 

Kategorije: Sedam dana