Nemačka vlada za početak pregovora sa Srbijom

+100%-

Nemačka vlada predložila je Bundestagu da odobri utvrđivanje datuma početka pristupnih pregovora Srbije i EU, potvrdili su u Beogradu premijer Ivica Dačić i potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić.
Nemačko ministarstvo spoljnih poslova preporučilo je Bundestagu da da pozitivan signal, odnosno da odbori pozitivnu odluku o otpočinjanu pregovora o članstvu Srbije u Uniji„, rekao je Dačić u Skupštini Srbije, gde se debatuje o ekonomskoj situaciji u zemlji.

 

Grubješić je istovremeno, na zajednickoj konferenciji za novinare posle sastanka sa potpredsednikom Vlade Crne Gore Igorom Lukšićem, na pitanje Tanjuga rekla da je to „dobra vest“, ali da time priča o daljem napretku Srbije ka EU nije završena.

 

Potpredsednica Vlade je najavila da će od 10. do 12. juna boraviti u poseti Nemačkoj gde će, između ostalog, sa predstavnicima nemačkog parlamenta razgovarati o evropskim integracijama Srbije.

 

Bundestag će o datumu za Srbiju raspravljati 27. juna, a Savet EU bi odluku o datumu početka pregovora sa Srbijom trebalo bi da donese 28. juna.

Izvor: TANJUG

Kategorije: Kratke Vesti