RADNI SASTANAK PREDSTAVNIKA NACIONALNOG SAVETA I EKUMENSKE HUMANITARNE ORGANIZACIJE

+100%-

RADNI SASTANAK PREDSTAVNIKA NACIONALNOG SAVETA I EKUMENSKE HUMANITARNE ORGANIZACIJE

U okviru saradnje i realizacije programa namenjenih inkluziji Roma na lokalnom nivou, u Nacionalnom savetu romske nacionalne mannine, održan je 24. novembra 2021. godine radni sastanak predstavnika Nacionalnog saveta i predstavnika Ekumenske humanitarne organizacije iz Novog Sada.


U ime Nacionalnog saveta sastanku su prisustvovali predsednik Dalibor Nakić, predsednica Izvršnog odbora Pava Čabrilovski i članice Saveta i odbora za obrazovanje Ljiljana Mihajlović i Zdravka Simić.


Ispred Ekumenske humanitarne organizacije, sastanku su prisustvovale direktorka Anna Brtka Valent, menadžer projektnih aktivnosti Slađana Jovanović i Angela Elmiger u ime „Heks&Eper švajcarske donatorske organizacije.


Na sastanku se govorilo o zajedničkim programima i aktivnostima koje će doprineti poboljšanom pristupu romskog stanovništva iz oblasti obrazovanja i stanovanja, kao oblasti prioritetne za sveopštu inkluziju Roma.


Govorilo se i o predstojećem revidiranju Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja, na kojem će Savet i EHO aktivno učestvovati, a naročita pažnja biće posvećena oblastima kulture Roma i antidiskriminaciji, kao dodate oblasti u Strategiji.

 

 

Izvor: NSRNM

Foto: NSRNM