ZAJEDNIŠTVO – PUT DO OSTVARENJA BUNJEVAČKE NACIONALNE ZAJEDNICE

+100%-

ZAJEDNIŠTVO – PUT DO OSTVARENJA BUNJEVAČKE NACIONALNE ZAJEDNICE

Na nedavno održanoj sidnici Bunjevačkog nacionalnog savita u Subatici, u julu 2021. godine, na misto podpridsidnika Bunjevačkog nacionalnog savita izabran je Dejan Parčetić, pridsidnik UG „Bunjevačko kolo“ iz Sombora. Zafaljujući na ukazanom povirenju, Dejan Parčetić je istako: „Priznavanje bunjevačkog jezika ko i to da je bunjevački jezik jedan od četri jezika koji su u službenoj upotribi u gradu Subatici, jedne su od najveći tekovina rada Bunjevačkog nacionalnog savita u protekle dvi decenije. Bili smo, takođe, svidoci da druga nacionalna zajednica i dalje pokušava da sve naše učinjene korake obezvridi te da nas svrsta u grupu ili etnički korpus kome ne pripadamo. Iako smo mala nacionalna zajednica koja je postigla jedan od svoji možda najvažniji ciljeva, tek sada je jako važno da u narednom periodu jedinstveno radimo. Pridstoje nam ozbiljni zadaci u našoj agendi čije će rišavanje činit buduću nacionalnu zajednicu onakvom kakva triba da bude.“

 

 

 

Parčetić je, u nastavku svog obraćanja istako da je tokom protekli miseci, zajednički rad, a pogotovo rezultati zajedničkog rada sa pridsidnicom Bunjevačkog nacionalnog savita dr Suzanom Kujundžić Ostojić i pridsidnikom Izvršnog odbora Brankom Pokornićem, potvrdili snagu jedinstva Bunjevaca i zajednički uloženi napora.

 

 

 

„Upravo je to i moja poruka. Zajednički rad svi članova Bunjevačkog nacionalnog savita činiće naš rad kvalitetnijim, a našu nacionalnu zajednicu čvršćom i jedinstvenijom prid zadacima koji nam slide“, zaključio je Parčetić.

 

 

 

Jedan od najveći zadataka na kome će bunjevačka zajednica insistirati jeste poništavanje sramnog Dekreta iz 1945. godine kada je naloženo svim Bunjevcima da se moraju izjašnjavati ko pripadnici neke druge nacionalne zajednice a ne ko Bunjevci, značajna i državotvorna nacionalna zajednica od velikog značaja u procesu prisajedinjenja matici Srbiji 1918. godine.

 

 

 

 

Izvor: bunjevci.net

Foto: bunjevci.net