100 GODINA OD ROĐENJA NARODNOG HEROJA KORIOLAN DOBANA

+100%-

100 GODINA OD ROĐENJA NARODNOG HEROJA KORIOLAN DOBANA

U osnovnoj školi „Koriolan Doban“ iz Kuštilja, u kome pretežno živi rumunsko stanovništvo,  7. februara 2023. godine u  obeleženo je 100 godina od rođenja narodnog heroja Koriolan Dobana, po kome je škola dobila ime.

 

Na početku se prisutnima obratio direktor škole Mirča Boldovina, zatim predsednik udruženja SUBNOR-a Grada Vršca gospodin Đorđević, predsednik Pokrajinskog odbor SUBNOR-a AP Vojvodine i član lokalne samouprave zadužen za kulturu Trajan Kačina.

 

Događaju su prisustvovali konzul Rumunije u Vršcu Daniel Bala, Trajan Kačina član gradskog veća za kulturu, Miroslav Lepir član gradskog veća za prosvetu, Maja Ristić Lažetić članica gradskog veća za socijalnu politiku, direktori škola, direktorka gradske biblioteke sa saradnicom, delegacija i članovi SUBNOR-a, predstavnici odbora Srpske napredne stranke, predsednici MZ Kuštilj i Vojvodinci, zaposleni u školi i roditelji učenika.

 

Manifestacija se održala u školskoj sali, a događaj su ispratili i mnogobrojni mediji i novinarske kuće. Pre početka priredbe učenicima su dodeljene diplome za najbolje radove na literarnom konkursu organizovanom povodom ovog događaja, a naša škola je dobila “Zlatnu povelju” od Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkih ratova Srbije. Priredbu su pripremili učenici od 1. do 8. razreda. Nakon pripredbe zasađenja su nova stabla u parku mira.

 

 

 

Izvor: OŠ „Koriolan Doban“

Foto: OŠ „Koriolan Doban“