Ambasador Evropske unije Sem Fabrici sastao se sa savetima nacionalnih manjina

+100%-

 

Ambasador Evropske unije, Nj. E. Sem Fabrici, održao je uvodni sastanak sa predstavnicima 21 nacionalnog saveta nacionalnih manjina Srbije u predstavništvu Delegacije Evropske unije. Ovaj uvodni sastanak imao je za cilj razmenu pogleda na poštovanje i zaštitu manjinskih prava.

 

Ambasador Evropske unije Sem Fabrici naglasio je da je poštovanje manjinskih prava jedno od osnovnih načela Evropske unije. Prilika da se sastane sa predstavnicima nacionalnih manjina Srbije doprinela je korisnom pregledu trenutne situacije, takođe i u kontekstu pristupanja Srbije Evropskoj uniji. Ovo je takođe bila i prilika da se ohrabre svi saveti nacionalnih manjina da aktivno učestvuju u implementaciji Akcionog plana za realizaciju prava nacionalnih manjina, jer to predstavlja bitan element unapređivanja pozicije nacionalnih manjina.

 

Predstavnici nacionalnih manjina izrazili su širok spektar pogleda i zajednički stav po mnogim pitanjima. Ambasador Fabrici je ohrabrio predstavnike nacionalnih manjina da rade zajedno na implementaciji Akcionog plana i da udruženi nađu zajedničke tačke.

 

Izvor: Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji

 

Foto: Romski nacionalni savet

Kategorije: Izdvajamo, Poglavlje 23