Republička izborna komisija predstavila uputstvo za sprovođenje izbora za članove nacionalnih saveta

+100%-

Republička izborna komisija usvojila je 12. jula odluku o izmenama i dopunama Upustva za sprovođenje neposrednih izbora za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina.

 

Kako je rečeno na sednici Republičke izborne komisije, očekuje se da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave izbore za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina raspiše krajem avgusta.

 

Članovi RIK-a odlučili su da se štampanje glasačkih listića i drugog izbornog materijala obavlja u Službenom glasniku, a doneta je i odluka o pokretanju postupka javne nabavke vredne 2,5 miliona dinara, koja se odnosi na prevodilačke usluge za potrebe sprovođenja izbora za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina.

 

Postupak javne nabavke sprovešće Komisija za javnu nabavku, a sredstva su predviđena u republičkom budžetu za 2018. godinu.

 

Redovni izbori za članove nacionalnih saveta održavaju se na svake četiri godine, koliko prema Zakonu o nacionalnim savetima nacionalnih manjina traje mandat jednog saziva nacionalnog saveta.

 

Predsednik Republičke izborne komisije,Vladimir Dimitrijević izjavio je da se raspisivanje izbora za nacionalne savete nacionalnih manjina očekuje krajem avgusta ove godine.

 

Foto: Blic

Kategorije: Izdvajamo