Brnabić i Oracio: Nastavak odlične saradnje

+100%-

Brnabić i Oracio: Nastavak odlične saradnje

 
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić sastala se danas sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji, ambasadorom Andreom Oriciom i razgovarala o nastavku uspešne saradnje između Vlade Republike Srbije i Misije OEBS-a, i planiranim aktivnostima ministarstva u narednom periodu.

 

„Zahvaljujem se Misiji na ukupnoj dosadašnjoj podršci i očekujem da ćemo uspešnu saradnju nastaviti i intenzivirati“, istakla je Brnabić i navela da će Misija OEBS-a svakako biti uključena u aktivnosti Ministarstva.

 

Tokom razgovora posebna pažnja je posvećena nacionalnim manjinama i unapređenju zakonskih okvira koji pokriva ta pitanja. Istaknuto je da su u pripremi izmene Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina i Zakona o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina i da će OEBS nastaviti sa pružanjem podrške i u 2017. godini u ovoj oblasti.

 

Ambasador Oricio je apostrofirao izvanrednu saradnju OEBS-a i MDULS-a i ocenio da se Ministarstvo bavi vrlo značajnim i zahtevnim zadacima, poput reforme javne administracije, unapređenja rada lokalnih samouprava i pitanjima ljudskih i manjinskih prava. On je dodao da je koncept partnerstva OEBS-a sa Srbijom izuzetno bitan i da će ova organizacija nastaviti da pomaže Srbiji u reformskim procesima.

 

Tokom sastanka je bilo reči i o daljem unapređenju saradnje institucija državne uprave i organizacija civilnog društva, kako bi se omogućila primena principa transparentnosti i participativnosti u zakonodavnom i procesu donošenja odluka, kao i kreiranju javnih politika.

 

Izvor: MDULS

 

Kategorije: Izdvajamo