Objavljena četiri konkursa iz oblasti ostvarivanja prava nacionalnih manjina

+100%-

Objavljena četiri konkursa iz oblasti ostvarivanja prava nacionalnih manjina

 

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice zalaže se za očuvanje i negovanje nacionalnog i kulturnog identiteta pripadnika nacionalnih manjina, za dosledno ostvarivanje njihovog prava na službenu upotrebu jezika i pisama, za afirmaciju vrednosti multikulturalnog društva, kao i za uključivanje pripadnika romske nacionalne manjine u celokupna društvena zbivanja.

 

S tim u vezi, 6. februara 2017. godine, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice raspisao je četiri konkursa u ukupnom iznosu od 56.038.700,00 dinara.

 

 

U pitanju su sledeći konkursi:

1. Konkurs za dotacije organizacijama etničkih zajednica – raspisan na ukupno 29.950.000,00 dinara i raspoređuje se po nacionalnim zajednicama. Ovaj konkurs obuhvata njihove redovne delatnosti, projekte, organizacije manifestacija, nabavku opreme, kao i razna druga ulaganja.

 

2. Konkurs za sufinansiranje projekata očuvanja i negovanja međunacionalne tolerancije – raspisan na ukupno 14.688.700,00 dinara. Ovaj konkurs obuhvata sve oblike medijskih aktivnosti, publikaciju neprofitnog karaktera, organizovanje seminara i drugih edukativnih skupova.

 

3. Sredstva od 9.500.000,00 dinara dodeljuju se radi unapređivanja ostvarivanja prava na službenu upotrebu jezika i pisama nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica u AP Vojvodini.

 

4. Konkurs za sufinansiranje nastavka projekta „Dekade inkluzije Roma” – raspisan na ukupno 1.900.000,00 dinara, radi očuvanja i negovanja nacionalnog i kulturnog identiteta pripadnika romske nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

 

Konkursna dokumentacija može se preuzeti od 6. februara 2017. godine u prostorijama Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, a dostupna je i na sajtu www.puma.vojvodina.gov.rs

 

Konkursi su otvoreni do 3. marta 2017. godine. Rezultati se objavljuju na navedenoj veb-adresi, po završetku konkursa.

 

Kategorije: Izdvajamo