ODRŽANA DIČIJA RADIONICA „LITNJA ČAROLIJA“

+100%-

ODRŽANA DIČIJA RADIONICA „LITNJA ČAROLIJA“

Bunjevački omladinski centar i UG „Bunjevačka kasina“ u četvrtak, 17. juna 2021.godine, održali su radionicu za dicu pod nazivom „Litnja čarolija“ u prostorijama „Studia M” Gaudeamusa u Subotici.


 

Tema održavanja ovi dičiji radionica bila je vezana za pletenje vinaca od ivanjskog cvića u povodu pridstojećeg bunjevačkog običaja priskakanje vatre na Svetog Ivana Cvitnjaka ko i radionica vezana za izradu predmeta i pletiva od slame.


 

Dica su imala prilike upoznat se sa način pletenje vinaca ko i njihovom simbolikom vezanom za bunjevački običaj priskakanja vatre, a o tom je divanila Marija Bošnjak poznavalac bunjevački običaja, a o tehnikama pletenja slame i pletivima divanio je Stipan Budimčević, poznati lemeški slamar i neko ko godinama radi sa dicom upoznavajući ih sa tehnikom rada vezanom za slamarsku umitnost.



– Cilj ovi radionica je upoznavanje sa bunjevačkim običajima, razvijanje razni veština kod dice i da se nauči nešto novo i zanimljivo kroz druženje i rad – kazala je Tamara Babić, koordinator dičiji radionica.


 

U ovoj radionici učestvovala su dica OŠ „10. oktobar“ i OŠ „Jovan Mikić“ iz Subotice.

 

 

Izvor: bunjevci.net

Foto: bunjevci.net