ODRŽANA ONLINE SEDNICA KOORDINACIJE NACIONALNIH VEĆA NACIONALNIH MANJINA

+100%-

ODRŽANA ONLINE SEDNICA KOORDINACIJE NACIONALNIH VEĆA NACIONALNIH MANJINA

Koordinacija nacionalnih vijeća nacionalnih manjina održala je online sjednicu 30. listopada s početkom u 12 sati, s ciljem pozicioniranja spram dopisa dobivenog od Kancelarije za ljudska i manjinska prava u kojem se utvrđuje proporcionalno smanjenje financijskih sredstava proračuna Republike Srbije namijenjenih za rad nacionalnih vijeća za 20 posto. Od ukupno 23 predstavnika nacionalnih vijeća, sjednici je prisustvovalo njih 18.

Nakon prvog dijela sastanka u kojem je predočen i analiziran problem smanjenja sredstava, odlučeno je dopisom uputiti reakciju premijerki Republike Srbije Ani Brnabić.

„Na kraju je jednoglasno donesena odluka da se premijerki Republike Srbije Ani Brnabić uputi dopis da se ne prihvaća prijedlog za smanjenje proračuna za nacionalna vijeća u iznosu od 20% za 2020. godinu, kao i da se traži hitan sastanak s njom, kako bi se ovaj problem predočio i riješio na najbolji mogući način,“ izvješćuje nakon održanog sastanka tajnik ureda Hrvatskog nacionalnog vijeća Dražen Petrekanić.

 

Izvor: NS hrvatske nacionalne manjine

Foto: NS hrvatske nacionalne manjine

Kategorije: Top vesti, Uncategorized