Počela druga nedelja „Pod krošnjama na Štrandu”

+100%-

Završnicu prve nedelje manifestacije „Pod krošnjama na Štrandu” obeležio je kviz provere znanja iz znakovnog jezika. Prvo mesto osvojio je Vukašin Bubanja, drugo mesto Aurora Rakić dok je treća bila Lenka Petrović.

 

U drugoj nedelji, u terminu od 19 do 20 časova u Biblioteci na Štrandu, održavaju se radionice slovenačkog jezika i kulture za decu uzrasta 5-12 godina, kao i kurs slovenačkog jezika za mlade, uzrasta 13-19 godina koji vodi Nenad Trifunov. Zahvaljujući angažovanju Nacionalnog saveta slovenaca i Društva slovenaca „Kredarica”, u Novom Sadu je od prošle godine moguće učiti slovenački jezik kao izborni predmet u OŠ „Prva vojvođanska brigada”.

 

Manifestacija “Pod krošnjama na Štrandu” kroz svoje programe afirmiše jezike, kulturu i medije manjinskih zajednica i na taj način daje svoj doprinos aktivnom multikulturalizmu i interkulturalizmu. Negovanje jezika i kulture manjinskih zajednica, kao zona „fine komunikacije” je stalan proces. U ambijentu Biblioteke na Štrandu, tokom jedne nedelje, deca nauče preko sto reči jezika manjinske zajednice.

 

Sve aktivnosti ove manifestacije dostupne su na Facebook i Instagram profilima „Pod krošnjama na Štrandu”.

 

Izvor: Heror Media Pont

Kategorije: Izdvajamo