ROMSKI JEZIK SA ELEMENTIMA NACIONALNE KULTURE – SEMINAR ZA NASTAVNIKE

+100%-

ROMSKI JEZIK SA ELEMENTIMA NACIONALNE KULTURE – SEMINAR ZA NASTAVNIKE

Predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Dalibor Nakić, prisustvovao je 3. septembra 2021. godine zajedno sa predsednicom Izvršnog odbora Pavom Čabrilovski održavanju seminara za nastavnike romskog jezika.


Seminar je organizovala Pokrajinska kancelarija za inkluziju Roma u AP Vojvodina, a prisustvovali su mnogobrojni nastavnici romskog jezika.


Na samom početku, direktorka Kancelarije i predsednik Odbora za obrazovanje u Nacionalnom savetu, Ljiljana Mihajlović, pozdravila je prisutne i zahvalila se predsedniku Nakiću na podršci koju Nacionalni savet pruža promociji romskog jezika i podršci nastavnika u njihovom radu i usavršavanju, ističući značaj realizacije nastave izbornog prrdmeta Romski jezik sa elementima nacionalne kulture.


Predsednik Nakić je u svom obraćanju zahvalio organizatorima na pozivu i dodao: „Nacionalni savet podržava rad nastavnika romskog jezika. Njihov doprinos je nemerljiv za očuvanje rosmkog jezika. Radićemo na širenju mreže nastavnika kroz pripremu udžbenika i drugih nastavnih sredstava“.


U ime Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine, seminaru je prisustvovala Živana Živanović, koja je i predsednik Odbora za obaveštavanje u Nacionalnom savetu. Ona je u svom obraćanju istakla da negovanje jezika i kulture čini deo čuvanja identiteta, a da je značaj koji nastavnici romskog jezika imaju u tom procesu nemerljiv.

 

 

 

Izvor: romskinacionalnisavet.org.rs

Foto: romskinacionalnisavet.org.rs