Strategija obrazovanja po prvi put

+100%-

Strategija obrazovanja po prvi put

Ove godine hrvatska nacionalna manjina će po prvi puta dobiti izrađen i usvojen dokument „Strategija obrazovanja Hrvata u Srbiji“.

unnamed2

 

Nakon nekoliko dokumenata, platforme obrazovanja, rada, traženja i promišljanja na temu obrazovanja Hrvata u Srbiji, skupina mladih i ambicioznih stručnjaka doprinjela je da obrazovanje Hrvata u Srbiji zadobije posebnu notu i zacrta smjer zasnovan na studioznim analizama i istraživanjima. Ovakav iskorak potakla je Fondacija za otvoreno društvo koja je odobrila projekat izrade i tiskanja ovog važnog dokumenta.

unnamed3

 

Implementacija projekta je već u poodmakloj fazi, završene su obuke članova tima, određivanje visije, misije, analiza arhivskih dokumenata, slijedi još ispitivanje javnog mnjenja, sačinjavanje akcijskog plana kao bi se snage učvrstile, a slabosti prevazišle. Nakon izrade, dokument će proći javne rasprave kako bi se što više članova zajednice uključili i doprinjeli, da mrtvo slovo s papira bude „živa“ stvar koju će zagovarati i srcem provoditi najveći broj pripadnika hrvatske zajednice u Srbiji.

 

Izvor: Hrvatsko nacionalno vijeće