TAKMIČENJA IZ BOSANSKOG JEZIKA 2021. GODINE ZA UČENIKE OSMOG RAZREDA

+100%-

TAKMIČENJA IZ BOSANSKOG JEZIKA 2021. GODINE ZA UČENIKE OSMOG RAZREDA

Odbor za obrazovanje Bošnjačkog nacionalnog vijeća danas je održao 26. februara 2021. godine trinaestu redovnu sjednicu na kojoj je odlučeno da će takmičenja iz bosanskog jezika biti održana ove godine, a uz poštovanje epidemioloških mjera. Ovogodišnja opštinska i republičko takmičenje iz bosanskog jezika, kao i prethodnih godina, organizovat će Bošnjačko nacionalno vijeće uz podršku Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.


Takmičenja iz bosanskog jezika ove godine bit će održana za učenike osmog razreda osnovne škole jer rezultati ovih takmičenja doprinose bodovanju učenika pri upisu u srednje škole.


Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja obratilo se Bošnjačkom nacionalnom vijeću kao organizatoru takmičenja iz bosanskog jezika i obavijestilo o načinu organizacije takmičenja iz srpskog jezika i preporuci da se sve školske aktivnosti organizuju u skladu sa stručnim uputstvima. Odbor za obrazovanje BNV je danas odlučio da takmičenja iz bosanskog jezika organizuje na isti način i prateći metodologiju organizacije takmičenja iz srpskog jezika.


Takmičenja iz bosanskog jezika u narednoj, školskoj 2021/2022. godini bit će organizovana i za učenike srednjih škola koji nastavu pohađaju na bosanskom jeziku. Takmičenja iz bosanskog jezika, kao i sva ostala takmičenja u Republici Srbiji nisu održana prošle školske godine zbog proglašenog vanrednog stanja u zemlji. Ovogodišnja takmičenja iz bosanskog jezika održat će se u skladu sa Kalendarom takmičenja i smotri učenika osnovnih škola za školsku 2020/2021. godinu.

 

Izvor: BNV

Foto: BNV