Opština Vrbas pomaže Rusinskom domu u Kucuri

+100%-

Opština Vrbas pomaže Rusinskom domu u Kucuri

 

Predstavnici Nacionalnog saveta Rusina i Kulturno-umetničkog društva „Žetva“ posetili su 12. jula predsednika Opštine Vrbas Milana Glušca i razgovarali o završetku i uređenju prostorija Rusinskog doma u Kucuri.

 

Osim predsednika Opštine, na sastanku je prisustvovala i njegova zamenica Miljana Štulić i potpredsednica Skupštine opštine Vrbas Martica Tamaš, a ispred Nacionalnog saveta Rusina potpredsednik Nikola Šanta, predsednik Izvršnog odbora Željko Kovač i koordinator Područne kancelarije Nacionalnog saveta Rusina u Kucuri Nikola Gubaš.

 

Kovač je rekao da je Rusinskom domu neophodna pomoć u finansiranju sistema za grejanje u vrednosti od oko 270.000 dinara. Šanta i Gubaš su dodali da im je potrebna pomoć i u nabavci kancelarijskog nameštaja i drugih potrepština.

 

Predsednik Glušac je izjavio da će Opština rado pomoći u rešavanju ovih problema, jer je Kucura sredina na koju je lokalna samouprava naročito ponosna i kad su u pitanju međunacionalni odnosi, a posebno kad su u pitanju kulturni sadržaji.

 

Nikola Šanta je ispred Organizacionog odbora Festivala „Kucurska žetva“ pozvao predstavnike lokalne samouprave na otvaranje Rusinskog doma i centralni program Festivala.

 

Izvor: Ruske slovo

 

Oznake: Kucura, Rusinski dom