Bošnjak sa predstavnicima Nacionalnog saveta hrvatske nacionalne manjine

+100%-

Bošnjak sa predstavnicima Nacionalnog saveta hrvatske nacionalne manjine

 

Novoimenovani predsednik srpskog dela Međuvladinog mešovitog odbora Srbije i Hrvatske i državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak sastao se 9. oktobra u Subotici sa predstavnicima Nacionalnog saveta hrvatske nacionalne manjine.

 

Na sastanku je razgovarano o položaju ove nacionalne manjine u Srbiji i pobolјšanju pravnog i institucionalnog okvira za ostvarivanje njihovih prava.

 

Predstavnici Nacionalnog sveta hrvatske nacionalne manjine izrazili su zadovolјstvo rešavanjem pitanja udžbenika za osnovne škole, ali i istakli da predstoji rad na rešavanju udžbenika za srednje škole i predškolsko obrazovanje. Državni sekretar istakao je da će se do kraja godine izmeniti i dva zakonska rešenja koja unapređuju prava i položaj predstavnika nacionalnih manjina, kao i rad nacionalnih saveta. Bošnjak je najavio da će se zasedanje Međuvladinog mešovitog odbora održati do kraja godine.

 

Sastanku, koji je održan na inicijativu kopredsedavajućeg Međuvladinog mešovitog odbora Srbije i Hrvatske i državnog sekretara Bošnjaka, prisustvovali su i  generalni konzul Hrvatske u Subotici Gordan Bakota, predstavnici lokalne samouprave i načelnika tri upravna okruga, kao i nacionalni koordinator za rešavanje otvorenih pitanja sa Republikom Hrvatskom Nemanja Stevanović.

 

Izvor: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave