FESTIVAL NACIONALNIH KUHINJA „TASTE OF PLANET“

+100%-

FESTIVAL NACIONALNIH KUHINJA „TASTE OF PLANET“

Udruženje građana “The Best Events” i kompanija “Color Media Communications” uz institucionalnu podršku Grada Novog Sada i ove godine je organizovalo Festival nacionalnih kuhinja „Taste of Planet“ koji se održao u Novom Sadu, na atraktivnoj lokaciji ispred TC “Promenada” u periodu od 23. do 29. oktobra 2023. godine.

 

Tokom 7 festivalskih dana, na manifestaciji su svoju državu i nacionalnu kuhinju predstavili ambasadori, predstavnici ambasada, nacionalnih saveta i udruženja. Posetioci su mogli da osete raznovrsne ukuse nacionalnih kuhinja kao i bogat kulturno-umetnički program. U autentičnim drvenim kućicama posetioci su imali priliku da probaju specijalitete iz celog sveta, kao i tradicionalna jela karakteristična za područje Vojvodine.

 

Generalni pokrovitelj festivala je bila kompanija Coca-Cola a sponzor Heineken sa brendom Zaječarsko. Na festivalu „Taste of planet“ , 27. oktobra 2023. god. sa početkom u 15h predstavljena je nacionalna kuhinja Češke. Na platou ispred TC „Promenada“ u Novom Sadu, Češka se publici predstavila tradicionalnom muzikom, pivom i ukusnim slatkim i slanim zalogajima.

 

Muzički sastav iz Češke „Kasna berba“ je otvorio dan izvođenjem najpoznatijih čeških pesama. Nakon muzičkog uvoda, prisutnima se oratio konzul Ambasade
Republike Češke u Beogradu Petr Doležal. U organizaciji događaja bili su uključeni i članovi udruženja „Češka beseda Novi Sad“ koji su predstavili i češku narodnu nošnju.

 

 

Izvor: „Češka beseda Novi Sad“

Foto: „Češka beseda Novi Sad“