Jubilej RTV OK

+100%-

Jubilej RTV OK

 

Medijska ustanova RTV OK je 4. novembra proslavila svoja dva jubileja – 15 godina televizije i 45 godina radija. Tim povodom organizovan je Dan otvorenih vrata.

rtvok2-min

 

Televizija opštine Kovačica je sa emitovanjem programa počela 4. novembra 2001. godine. Od samog početka svog rada ova lokalna TV stanica potrudila se da opravda svoj naziv opredeljujući se da služi pre svega građanima opštine Kovačica, obaveštavajući ih prevashodno o događajima u lokalnoj sredini i govoreći o lokalnim dešavanjima. Pored emisija na srpskom jeziku od 2002. godine u programskoj šemi neizostavne su emisije na slovačkom, mađarskom i rumunskom jeziku.

 

Stariji brat televizije – Radio Kovačica, koji je takodje prepoznatljiv po svojim emisijama na jezicima nacionalnih manjina je sa emitovanjem programa počeo 1. maja 1971. godine.
Oba medija emituju program 24 časa dnevno, od čega više od 60% predstavlja sopstvena proizvodnja.

rtvok1-min

 

U skladu sa potrebama informisanja građana i putem interneta u petak 4. novembra a povodom obeležavanja ovih jubileja u rad je pušten i redizajniran web sajt RTV OK. Priče iz kovačičke opštine biće samo na klik od Vas!

 

Novi dizajn i bolja funkcionalnost olakšaće pretraživanje željenih sadržaja. Moderno dizajnirana naša nova internet adresa biće mesto za nove priče i nove priloge i to na četiri jezika.

 

Dan otvorenih vrata je bio posvećen gledaocima i slušaocima koji su imali prilike da posete medijsku kuću kako bi videli i saznali šta je ono što se dešava iza kamere, kako funkcioniše televizija, a kako radio.

rtvok3-min

 

Sve što se dešava iza kamere imali su mogućnost da vide i najmlađi sugrađani a možda budući radnici u medijima u okviru radionica za novinare, kamermane i realizatore/montažere, koje su za njih pripremili zaposleni u RTV OK.

 

Učenici su pokazali da žele i mogu da se snađu u situacijama sa kojima se svakodnevno suočavaju i zaposleni u radio-televiziji opštine Kovačica. Pokazali su veštinu u brzom i tačnom pisanju vesti, čitanju nepoznatih tekstova a odlično su se pokazali i u montaži i snimanju.

 

Radio televiziju opštine Kovačica je povodom Dana otvorenih vrata posetila i delegacija opštine Kovačica, na čelu sa predsednikom opštine Milanom Garaševićem.

 

Izvor: RTV OK

 

 

 

Oznake: Kovačica, RTV OK