„MOSTOVI PRIJATELJSTVA“

+100%-

„MOSTOVI PRIJATELJSTVA“

U petak, 28. maja2021. godine u 15h u Kulturnom centru Pančeva promovisana je knjiga „Mostovi prijateljstva“ Predraga Starčeviča, i istoimeni međunarodni projekat. Knjiga se finansira od nagrade „Najbolji edukatori Srbije 2020.”, koju je autor dobio od Udruženja za podsticanje preduzetništva „Živojin Mišić”. Promocija se organizuje u okviru bogatog programa Bijenala umestničkog dečijeg izraza – BUDI, koji je održana od 15. maja do 15. juna u Pančevu.


„Mostovi prijateljstva“ je knjiga puna ljubavi, i nastala je kao rezultat časova na daljinu u kome je učestvovalo više od 500 dece i 26 nastavnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.


U predgovoru ove knjige, koji je pisao Rade Šerbedžija, između ostalog se kaže: „Tvoja knjiga Mostovi prijateljstva je najvažnija stvar koja se trenutno događa na ovim prostorima… Knjiga je važna i zbog toga  jer ona ujedinjuje svijet mladih ljudi,  koji još nisu zahvaćeni manipulatorskim načinima života. Ta Mladost je jedina snaga koja može ujediniti naš postradali i porušeni svijet i koja nam može donijeti neko smirenje. Ta mladost je spremna prelaziti preko tih novosagrađenih mostova prijateljstva i nalaziti puteve do svojih razjedinjenih srdaca i obespokojenih duša.“


Impresije i podršku knjizi su dali najeminentniji pisci za decu iz ove četiri zemlje: Jasminka Petrović (Srbija), Sanja Pilić (Hrvatska), Barbara Hanuš (Slovenija) i Mirsad Bećirbašič (Bosna i Hercegovina).

 

 

Izvor: 013info.rs

Foto: kulturnicentarpancevo.rs