Održana općinska takmičenja iz bosanskog jezika

+100%-

Održana općinska takmičenja iz bosanskog jezika

U organizaciji Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Ministarstva prosvjete i osnovnih škola, u subotu 28. aprila 2018. godine su u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, održana općinska takmičenja iz bosanskoga jezika i jezičke kulture za učenike petog, šestog, sedmog i osmog razreda, za školsku 2017/2018. godinu.

 

Domaćin takmičenja u Novom Pazaru bila je Osnovna škola “Avdo Međedović“ u Novom Pazaru, u Sjenici Osnovna škola „Svetozar Marković“, a u Tutinu Osnovna škola „Aleksa Šantić“, Crkvine.

 

Kao i ranijih godina takmičenje iz bosanskoga jezika imalo je za cilj da afirmiše najkvalitetnije rezultate u nastavi bosanskoga jezika i jezičke kulture, da podstakne učenike na sticanje trajnijih lingvističkih znanja o maternjem jeziku, kao i da razvije saznanje o značaju književnog jezika i jezičke kulture. Rezultati sa općinskog takmičenja odredit će učenike koji će se takmičiti na Republičkom takmičenju.

 

Na takmičenju je učestvovalo ukupno 289 učenika petog, šestog, sedmog i osmog razreda i to iz Novog Pazara 146 učenika, Tutina 68 i Sjenice 75.

 

Republičko takmičenje iz bosanskog jezika i jezičke kulture će biti održano 26. maja 2018. godine, a njegov domaćin je Osnovna škola “Avdo Međedović“ u Novom Pazaru.

 

Kalendar takmičenja i smotri učenika osnovnih škola za školsku 2017/2018. godinu kao i Stručno uputstvo o organizovanju takmičenja i smotri učenika osnovnih i srednjih škola, mogu se preuzeti OVDJE.

Kategorije: Bošnjačka zajednica