SKLONIMO DECU SA ULICE: HASAN DUDIĆ OTVORIO BOKSERSKI KLUB

+100%-

SKLONIMO DECU SA ULICE: HASAN DUDIĆ OTVORIO BOKSERSKI KLUB

Legendarni pevač Hasan Dudić, 23. marta 2023. godine otvorio je u Beogradu bokserski klub pod sloganom „Sklonimo decu sa ulice“.

 

– Ja sam predsednik centra za ljudska prava i nacionalne manjine Srbije, to je organizacija koja ni od koga ne dobija ni pet para, sve potiče od mene, Nataše Glušović, Radojice Blagojević, kao i trenera – ističe Hasan na početku razogvora.

 

– Sirotinjska deca mogla su da treniraju boks, a oni bogatiji fudbal. Pošto moji nisu bili bogati, ja sam krenuo na boks i sa deset godina sam igrao u Mačvi. Govorili su da sam talentovan i zanemarivali činjenicu da imam jedva 30 kilograma. Šabanov rođeni stric, koga sam i ja gledao kao strica, bio je čuveni bokser Alija Šaulić.

 

Pevač je opisao kako se javila ljubav prema boksu, ali i prema muzici.

 

– Sećam se da smo se vraćali sa jedne revije boksa i meni kaže trener ‘Hajde Miki nešto otpevaj’, ‘Ja kažem šta da pevam, to žene pevaju’, ja sam tada otpevao jednu Šabanovu pesmu i posle dva dana me odvedu u Dom omladine u Šabac, a tamo naroda koliko hoćeš, ja uzeo mikrofon i publika viče ‘Mali, mali’, to su bila tri kruga pevanja, a ja prođem sva tri i u jednom momentu neko kaže Šaban, a Šaban u belom sakou, crnoj košulji dolazi sa dva druga i onda je i on počeo sa mnom da peva, posle je otpevao dve nove pesme i od tada se sve promenilo u mom životu – zaključuje Hasan.

 

Izvor: Novosti

Foto: Novosti