Vlada Srbije aktivno radi na daljem unapređenju položaja mađarske nacionalne manjine

+100%-

 

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, razgovarao je 14. marta sa predsednikom skupštine AP Vojvodine i predsednikom Saveza vojvođanskih Mađara, Ištvanom Pastorom, i istakao da su odnosi Srbije prema pripadnicima mađarske nacionalne manjine na visokom nivou i da Vlada Republike Srbije aktivno radi na njihovom daljem unapređenju.

 

Ministar Đorđević je rekao da je Vlada Srbije posvećena dobrosusedskoj politici prema svim zemljama u okruženju i da njen konstantni rad na poboljšanju položaja manjinskih zajednica na teritoriji Srbije, predstavlja primer na koji mogu da se ugledaju sve države.

 

„Vlada Srbije želi da se svi građani Srbije, bez obzira na nacionalnu pripadnost, u njoj osećaju sigurno i bezbedno. Saradnja Mađarske i Srbije je pozitivna i obe države aktivno rade kako u interesu mađarske zajednice koja živi u Srbiji, tako i u interesu srpske zajednice u Mađarskoj“, rekao je ministar.

 

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, Ištvan Pastor, zahvalio se ministru na prijemu i poručio da su pripadnici mađarske zajednice zahvaljujući politici koju vodi Vlada Republike Srbiji poštovana zajednica i njeni članovi se mogu osećati potpuno bezbedno u ovoj državi, a da to možemo održati samo konstantnim zajedničkim radom.

 

Izvor: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, borčka i socijalna pitanja

Kategorije: Mađarska zajednica