ZAVRŠENA LJETNA ŠKOLA HRVATSKOG JEZIKA, KULTURE I DUHOVNOSTI NA PRVIĆU

+100%-

ZAVRŠENA LJETNA ŠKOLA HRVATSKOG JEZIKA, KULTURE I DUHOVNOSTI NA PRVIĆU

Nakon prošlogodišnje pauze djeca u nastavi na hrvatskom jeziku s nestrpljenjem su dočekala trinaestu po redu Ljetnu školu hrvatskog jezika, kulture i duhovnosti na otoku Prviću koja je ove godine održana od 24. srpnja do 1. kolovoza 2021. godine, a okupila je šezdesetak sudionika – predškolaca s obiteljima te učenika osnovnih i srednjih škola.



Djeca su uživala u bogatom programu koji su priredili voditelji Udruge „Naša djeca“ (Nina Pirša, Antun Kozma, Željka Vukov i Tanja Dulić), a sastojao se od kombinacije tjelovježbi koje je animirao Čedomir Lišić, duhovnih poticaja vlč. Tomislava Vojnića Mijatova te od glazbe, radionica, kupanja i igre na plaži. Osim toga, sudionici su imali prigodu posjetiti Memorijalni centar „Faust Vrančić“ i saznati više od znamenitom hrvatskom znanstveniku, filozofu, teologu, leksikografu, izumitelju, biskupu i diplomatu. Domaćin je i ovog puta bio mjesni župnik vlč. Božo Škember iz samostana Gospe od Milosti.



Projekt je realiziran uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Pokrajinskog tajništva za upravu, propise i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

 

 

Izvor: HNV

Foto: HNV