ODRŽANA ČETVRTA PO REDU MANIFESTACIJA „CROZ KUHINJE VOJVODINE“ U PETROVARADINU

+100%-

ODRŽANA ČETVRTA PO REDU MANIFESTACIJA „CROZ KUHINJE VOJVODINE“ U PETROVARADINU

Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo „Jelačić“ iz Petrovaradina organiziralo je, 25. rujna 2021. godine, četvrtu kulinarsku manifestaciju „CROz kuhinje Vojvodine“ u dvorišnom prostoru Vatrogasnoga doma u Starom Majuru. Zamišljena kao upoznavanje pojedinih kulinarskih tradicija i umijeća iz različitih dijelova korpusa vojvođanskih Hrvata, ova je manifestacija bila prilika za druženje, upoznavanje i pjesmu, a privukla je velik broj gostiju te više od sto sudionika koji su došli iz brojnih krajeva u kojima žive ovdašnji Hrvati.


„Želimo u moru obvezna i programiranih aktivnosti s kojima se suočavamo svakoga dana, zadržati ovakav neobvezan način druženja, uz okupljanje i upoznavanje kulinarskih vještina članova hrvatskih udruga i naših gostiju“, kazao je Mirko Turšić, predsjednik HKPD-a „Jelačić“.


I ovoga puta jela su pripremale četiri ekipe. Započela je četveročlana ekipa hrvatske Udruge „Široko“ iz Niša koja je pripremila „južnjački roštilj“. Ekipu domaćina, koja je pripremala fiš-paprikaš, predvodio je bereško-petrovaradinski veteran dr. med. Marko Kovač, dok su gosti iz Udruge banatskih Hrvata iz Starčeva pohali „dunavske deverike“. Najzagonetniji tim bio je iz Srijemskih Karlovaca, a pripremao je „drpano prase“, ne toliko često jelo u našim krajevima. Gosti su imali prigodu kušati sva jela.


Na manifestaciji je u ime Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji prisustvovao član Izvršnog odbora HNV-a zadužen za informiranje Boris Udovčić, a, među ostalima, bili su prisutni i dopredsjednik HNV-a za Srijem Darko Vuković, zamjenik pokrajinskog tajnika za kulturu, informiranje i odnose s vjerskim zajednicama Goran Kaurić, upravitelj Zaklade „Spomen-dom bana Josipa Jelačića“ dr. Darko Polić, opunomoćeni ministar Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Srbiji dr. Stjepan Glas te predstavnici hrvatskih tvrtki koje posluju u Srbiji.

 

 

 

Izvor: HNV

Foto: HNV