BAKIĆ: SUBOTICA POKAZALA ODGOVORNU POLITIKU PREMA ROMSKOJ ZAJEDNICI

+100%-

BAKIĆ: SUBOTICA POKAZALA ODGOVORNU POLITIKU PREMA ROMSKOJ ZAJEDNICI

Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, je rekao da je Subotica u prethodnom periodu pokazala odgovornu politiku u pogledu podrške romskoj nacionalnoj manjini i unapređenju položaja i kvaliteta života Roma u ovom gradu.


„Kroz program Romacted je u protekle četiri godine romskoj zajednici omogućeno da se više uključi u društveni život grada kroz predstavljanje svojih prioriteta, a u tome su učestvovali mladi Romi, Romkinje i romski muzičari“, naveo je Bakić.


Najavio je da će u narednom periodu biti završena izrada novog Lokalnog akcionog plana za period 2022 – 2027. godine, gde će se definisati prioriteti za poboljšanje položaja Roma u oblasti obrazovanja, socijalne zaštite i zdravstva, stanovanja i zapošljavanja.


On je podsetio da je Subotica jedinstvena u Srbiji jer su u ovom gradu angažovana dva koordinatora, zatim pedagoški asistenti i zdravstveni medijatori.


Koordinator za romska pitanja grada Subotice i predsednik Edukativnog centra Roma, Stevan Nikolić, kazao je da ova zajednica danas slavi i da su u skladu sa tradicijom priredili prigodne programe.


“Ovo je prilika da se predstavimo, da analiziramo urađeno i napravimo zajedničke planove za budućnost. Mi smo servis građana i u funkciji romske zajednice smo 365 dana u godini“, rekao je Nikolić.

Povodom obeležavanja Svetskog dana Roma u vestibilu Gradske kuće je otvorena izložba dečjih radova učenika osnovnih škola, a u 19 časova, u Velikoj većnici Gradske kuće biće održan koncert romske i svetske muzike uz Kurina trio bend i prijatelji.

 

 

Izvor: naslovi.net

Foto: naslovi.net