BUGARSKA DONIRALA MEDICINSKU OPREMU OPŠTINAMA NA JUGU SRBIJE

+100%-

BUGARSKA DONIRALA MEDICINSKU OPREMU OPŠTINAMA NA JUGU SRBIJE

Komplete medicinske zaštitne opreme koji su donacija susedne Republike Bugarske dobili su domovi zdravlja u Dimitrovgradu i Bosilegradu, ambulanta u babušničkom selu Zvonce, kao i bolnice u Surdulici i Pirotu. Opremu je uručio ambasador Republike Bugarske, Radko Vlajkov.

 

 

Medicinska oprema namenjena je zdravstvenim ustanovama u mestima u kojima u većem broju žive pripadnici bugarske nacionalne manjine u Srbiji, a ideja je potekla od ministarke spoljnih poslova Bugarske, Ekatarine Zaharieve.

 

Epidemija korona virusa predstavlja težak trenutak za celokupnu civilizaciju. Medicinski radnici su najviše ugroženi zato što se nalaze na prvoj borbenoj liniji i rizikuju svoje živote kako bi spasili druge – rekao je Vlajkov.

 

 

Zdravstvene ustanove dobile su 132 skafandera za višekratnu upotrebu, koje je proizvelo Ministarstvo odbrane Bugarske. Kako je rekao ambasador Vlajkov, zaštitna oprema je izrađena prema najvišim svetskim standardima i dostavlja se u svim zemljama, članicama Evropske unije.

 

Primopredaji su pored predstavnika zdravstvenih institucija prisustvovali i predstavnici Konzulata Republike Bugarske u Nišu.

 

 

Izvor: Južne vesti

Foto: Ambasada Republike Bugarske u Beogradu

Kategorije: Izdvajamo