DELEGACIJA BNV-A U POSETI SARAJEVU

+100%-

DELEGACIJA BNV-A U POSETI SARAJEVU

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća, predvođena predsjednicom, dr Jasminom Curić, boravila je u poseti Sarajevu od 27. do 29. jula 2020. godine. Tokom ove posete, delegaciju je primio i Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Šefik Džaferović.

 

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća informisala je predsjedavajućeg Džaferovića o situaciji u Sandžaku prouzrokovanoj pandemijom korona virusa, ocijenivši da je ona nešto stabilnija u odnosu na prethodni period.

 

Predsjednica Vijeća dr Jasmina Curić zahvalila je predsjedavajućem Džaferoviću za njegov lični angažman u osiguravanju pomoći za Sandžak, ističući da je posebno značajan dolazak ljekara iz Bosne i Hercegovine u Novi Pazar.

 

Predsjedavajući Džaferović ponovio je svoju podršku radu Bošnjačkog nacionalnog vijeća, kao krovne organizacije koja okuplja i artikuliše interese svih Bošnjaka u Sandžaku.

 

Delegacija Vijeća informisala je predsjedavajućeg Džaferovića o pozivu upućenom bošnjačkim političkim strankama u Sandžaku da se na osnovu ostvarenih izbornih rezultata udruže i formiraju zajednički bošnjački blok, obrazuju bošnjački poslanički klub u Skupštini Srbije i stabilne bošnjačke skupštinske većine u sandžačkim gradovima i opštinama, kao i aktivnostima koje preduzimaju na zaštiti ustavnih prava Bošnjaka i na očuvanju i afirmaciji njihovog identiteta.

 

Izvor: BNV