Iftar u Sjenici u organizaciji Bošnjačkog nacionalnog vijeća

+100%-

Iftar u Sjenici u organizaciji Bošnjačkog nacionalnog vijeća

Bošnjačko nacionalno vijeće, najviše predstavničko tijelo Bošnjaka u Republici Srbiji povodom mjeseca Ramazana organizovalo je Iftar – večeru u četvrtak, 23. juna 2016. godine u Sjenici u hotelu „Borovi“, za nosioce visokih javnih funkcija iz Sandžaka i šireg okruga.

Foto: www.bnv.org.rs

Foto: www.bnv.org.rs

Iftaru su prisustvovali načelnici Raškog i Zlatiborskog upravnog okruga, gradonačelnici i predsjednici opština sjevernog i južnog Sandžaka te, rukovodioci pravosudnih organa i načelnici policijskih uprava u Novom Pazaru i Prijepolju.

 

Predsjednik Vijeća, dr. Sulejman Ugljanin se u svojstvu domaćina obratio prisutnima te istakao da je osnovni zahtjev Bošnjačkog nacionalnog vijeća prema državnim organima da se pitanje manjinskih prava rješava institucionalno, te da je potrebno da državni organi omoguće da Bošnjaci uživaju svoja zakonom propisana prava. U svom obraćanju predsjednik Ugljanin je dodao da je Sandžak, regija koja je podijeljena na jugozapadnu Srbiju i sjeveroistočnu Crnu Goru, ali je zapravo teritorijalna jedinica sa zajedničkom historijom, kulturom, tradicijom, i jezikom, te prostor u kojem već vijekovima zajedno žive u harmoniji ljudi različitih nacionalnosti i različitih vjeroispovjesti – muslimani, pravoslavci i katolici.

 

Bošnjačko nacionalno vijeće već tradicionalno organizuje iftare povodom Ramazana – mjeseca posta koji ima veliki značaj u životu Bošnjaka zbog porodičnih i vrijednosti mira i dobročinstva koje bošnjačka zajednica sa velikom pažnjom njeguje.

Oznake: Iftar, Sjenica