Institucionalna podrška Bošnjacima u Sandžaku

+100%-

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo i potpredsjednici Vijeća Muhedin Fijuljanin i prof. dr. Sait Kačapor sastali su se juče, 16. januara, prilikom posjete Sarajevu, sa prof. dr. Rifatom Škrijeljem, rektorom Univerziteta u Sarajevu i Emirom Zlatarom, sekretarom Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca.

 

Rektoru Univerziteta u Sarajevu, Rifatu Škrijelju, delegacija Vijeća je predstavila budući program rada BNV. Na sastanku je istaknuto da će se uspostaviti podrška u ostvarivanju studijskog programa na bosanskom jeziku u okviru Memoranduma o saradnji između Državnog univerziteta Novi Pazar i Univerziteta u Sarajevu ali i da će se u okviru istog Memoranduma raditi na programima usavršavanja studenata, istraživačkim radovima, edukativnim seminarima i razmjeni studenata.

 

Delegacija Vijeća sastala se i sa sekretarom Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca, Emirom Zlatarom i razgovarali o unaprjeđenju saradnje u okviru Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća. Programom posjete delegacije BNV Sarajevu bio je planiran i sastanak sa reisu-l-ulemom Islamske zajednice u BiH, Huseinom ef. Kavazovićem, koji ovog puta nije realiziran.

 

Izvor: BNV

Kategorije: Bošnjačka zajednica