JOŠ DESET MILIONA ZA NACIONALNE SAVETE NACIONALNIH MANJINA

+100%-

JOŠ DESET MILIONA ZA NACIONALNE SAVETE NACIONALNIH MANJINA

U Pokrajinskoj vladi su 11. jula 2023. godine  potpisani ugovori s predstavnicima 17 nacionalnih saveta čije se sedište nalazi na teritoriji AP Vojvodine.

 

Nakon rebalansa budžeta AP Vojvodine, nacionalnim savetima opredeljen je iznos od 10 miliona dinara, od kojih će po pet miliona dinara biti dodeljeno za finansiranje stalnih troškova nacionalnih saveta i za troškove redovne delatnosti. Ovo su dodatna sredstva u odnosu na već izdvojenih 61,6 miliona dinara, od kojih je jedna polovina opredeljena za sufinansiranje stalnih troškova nacionalnih saveta, a druga za troškove redovne delatnosti, za koje je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine ‒ nacionalne zajednice zaključio ugovore u februaru 2023. godine.

 

„Svoju posvećenost unapređivanju prava pripadnika nacionalnih manjina u pokrajini potvrđujemo i danas, kada zaključujemo nove ugovore o dodeli sredstava svim nacionalnim savetima sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine, s obzirom na to što je nakon rebalansa pokrajinskog budžeta u junu mesecu, obezbeđeno dodatnih 10 miliona dinara za sufinansiranje vaših aktivnosti u 2023. godini. U tom smislu, ove godine, iz pokrajinskog budžeta, za rad nacionalnih saveta izdvaja se ukupno 71,6 miliona dinara, što predstavlja najveći iznos koji je Pokrajina neke godine izdvojila za ovu namenu”, izjavio je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine ‒ nacionalne zajednice Žolt Sakalaš prilikom uručivanja ugovora.

 

Događaju je prisustvovao i podsekretar Viktor Pal.

 

Izvor: dnevnik.rs

Foto: dnevnik.rs