Naučimo dicu ko su

+100%-

Naučimo dicu ko su

Hrvatska glazbena udruga „Festival bunjevački pisama” i ove je godine, dvanaesti put za redom, organizirala “Smotru dječjih pjevača i zborova”. Smotra je održana 4. rujna, u velikoj vijećnici Gradske kuće.

Festival bunjevacki pisama djecja smotra

 

Uz pratnju Dječjeg festivalskog tamburaškog orkestra, pod ravnanjem Mire Temunović, nastupilo je osamnaest izvođača solista osnovnoškolske dobi. Kao što su voditelji Katarina Piuković i Petar Pećerić na početku programa istakli, svojom pjesmom oni su potvrdili poznatu izreku: “Tuđe poštuj, svojim se diči.” Oni su prisutne i kratkim izlaganjem o Peri Tumbas Haji prisjetili na ovogodišnju 125-tu obljetnicu njegova rođenja.

 

Smotru je otvorila dopredsjednica Odbora za obrazovanje HNV-a Jasna Vojnić na do sada nesvakidašnji način. Pročitala je pjesmu koju je napisala za ovu prigodu, a koja govori o Bunjevcima i “Festivalu bunjevački pisama”: “…Mira, Vojo, dr Sente Festival nam osmislili. Ositili oni to su, naučimo dicu ‘ko su, Ako pisma navik živi, Bunjevac će da priživi…”. Prisutne je pozdravio i predsjednik Upravnog odbora HGU “Festival bunjevački pisama” primarijus dr. Marko Sente, te se zahvalio svima koju su doprinijeli da Smotra može biti održatna. U tradicionalnom završetku Smotre svi izvođači skupa su otpjevali skladbu “Subotica”.

 

Sudjelovala su djeca iz Tavankuta (OŠ “Matija Gubec”) – Kristina Crnković, Đurđina (OŠ “Vladimir Nazor”) – Ružica Dulić, Josipa Dulić, Josipa Stantić, Marija Stantić i Josipa Horvacki te iz Subotice: OŠ “Ivan Milutinović” – Emil Cvijin, Dunja Šimić i Matija Ivković Ivandekić, OŠ “Matko Vuković” – Iva Molnar, Iva Gabrić, Lucija Horvacki, Ana Francišković, Lucija Vukov i Luka Matatić, OŠ “Sveti Sava” – Josip Vuković i Kristina Vuković, a iz OŠ “Sonja Marinković” nastupala je Milica Bašić.

 

Izvor: Hrvatska riječ