OTVORENE PRIJAVE ZA ZAPOŠLJAVANJE ROMA U VRANJU, PIROTU I ALEKSINCU

+100%-

OTVORENE PRIJAVE ZA ZAPOŠLJAVANJE ROMA U VRANJU, PIROTU I ALEKSINCU

Kako bi se marginalizovanim osobama omogućili prihodi u vreme pandemije, a istovremeno doprinelo poboljšanju uslova života u zajednicima, 6 lokalnih samouprava u Srbiji, među kojima i Vranje, Aleksinac i Pirot otvorile su prijave za kratkoročno radno angažovanje Roma u okviru koncepta “Zajedno za zajednicu”. Zainteresovani se mogu prijaviti do 20. marta 2021. godine.


Kako piše na sajtu Grada Vranja, cilj projekta “Zajedno za zajednicu” je da ublaži negativne posledice pandemije, a usmeren je još i na one koji su nezaposleni duže od godinu dana, samohrane majke, žene žrtve nasilja, osobe sa invaliditetom, iz višečlanih porodica, povratnike.


Mera radnog angažovanja po konceptu „Zajedno za zajednicu“ tokom pandemije kovida deo je šireg projekta Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i Romkinja i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ koji implementira GIZ. Realizaciju mere radnog angažovanja uz njihovu podršku sprovodi NALED, u okviru projekta ‚‚Poboljšanje uslova života Roma i Romkinja i drugih marginalizovanih grupa u 18 JLS“ zajedno sa Asocijacijom koordinatora za romska pitanja – piše na sajtu.


Zainteresovani popunjeni formular mogu poslati do 20. marta na adresu Makedonska 30, Beograd ili na mejl zajednozazajednicu@naled.rs, a moguće je predati prijave lokalnim medijatorima čiji su kontakti dostupni u informatoru. Osim u Vranju, Pirotu i Aleksincu, ovaj koncept zapošljavanja će se sprovoditi i u Kragujevcu, Kruševcu i Subotici.

 

Izvor: juznevesti.com

Foto: juznevesti.com