RADNA SUBOTA SA ZAMENIKOM GRADONAČELNIKA BEOGRADA GORANOM VESIĆEM, VAKCINACIJA ROMSKOG STANOVNIŠTVA

+100%-

RADNA SUBOTA SA ZAMENIKOM GRADONAČELNIKA BEOGRADA GORANOM VESIĆEM, VAKCINACIJA ROMSKOG STANOVNIŠTVA

Danas je izvršena još jedna u nizu akcija koju sprovodi Grad Beograd u cilju bolje obaveštenosti o značaju vakcinacije i samoj imunizaciji romskog stanovništva. Na poziv zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i gradskog sekretara za socijalnu zaštitu Nataše Stanisavljević, predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić i generalni sekretar Dejan Vlajković, prisustvovali su vakcinaciji romskog stanovništva koja se obavila u zdravstvenoj ambulanti u Ripnju, GO Voždovac.


Nacionalni savet se zahvaljuje rukovodstvu grada Beogradu na velikoj požrtvovanosti kako bi se romsko stanovništvo blagovremeno informisalo o značaju imunizacije i samom procesu prijave za vakcinaciju, kao i na svakodnevnoj i sveobuhvatnoj inkluziji Roma koju sprovode u Beogradu. Takođe, veliku zahvalnost dugujemo predsednici GO Voždovac, Ivani Tomić Ilić, koja sa svojim timom obilazi romska naslja kako bi građani bili blagovremeno informisani, kao i na pružanju podrške građanima na punktovima gde se obavlja imunizacija.


O značaju vakcinacije i mogućnostima izbora vakcine koje je država Srbija obezbedila na čelu sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, govorio je predsdnik Nakić na konferenciji za medije.

 

Izvor: Nacionalni savet romske nacionalne manjine

Foto: Nacionalni savet romske nacionalne manjine