Sastanak sa predstavnicima Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja

+100%-

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine ‒ nacionalne zajednice Mihalj Njilaš, održao je 31. jula sastanak sa v.d. direktora Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja dr Branislavom Ranđelovićem i rukovoditeljkom Centra za osiguranje kvaliteta obrazovanja Danijelom Đukić.

 

Obrazovni sistem Republike Srbije, već dugi niz godina, primenjuje najviše standarde kada je u pitanju obrazovanje učenika na jezicima nacionalnih manjina.

U skladu s tim, Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja – u saradnji s Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Pedagoškim zavodom Vojvodine – organizuje Obuku nastavnika za primenu opštih standarda postignuća za kraj opšteg srednjeg i srednje stručnog obrazovanja i vaspitanja za predmet Maternji jezik i književnost. Obuka – namenjena svim nastavnicima koji predaju predmet Maternji jezik i književnost i koji nastavu izvode na jezicima nacionalnih manjina s teritorije AP Vojvodine – planirana je za 29. avgust 2019. godine, a biće održana u Novom Sadu.

 

Pored ove teme, Sekretarijat sa Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja sarađuje i na projektu uvođenja državne mature, s posebnim naglaskom na polaganju mature na jezicima nacionalnih manjina.

 

Izvor: Pokrajinska vlada

Kategorije: Izdvajamo