ŠKOLSKI PRIBOR ZA UČENIKE ROMSKE NACIONALNOSTI U ALEKSANDROVCU

+100%-

ŠKOLSKI PRIBOR ZA UČENIKE ROMSKE NACIONALNOSTI U ALEKSANDROVCU

Predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Dalibor Nakić, i predsednica Izvršnog odbora Pava Čabrilovski, posetili su 1. decembra 2021. godine  opštinu Aleksandrovac i zajedno sa predsednikom opštine, dr Mirkom Mihajlovićem, uručili pakete školskog pribora za osnovce i srednjoškolaca romske nacionalnosti sa teritorije opštine Aleksandrovac.


Na radnom sastanku, predsednik opštine, dr Mirko Mihajlović, informisao je predsednika Nakića o položaju romske nacionalne manjine, i s tim u vezi istakao da opština brine o obrazovanju romske dece, kao i kvalitetu života romskih porodica u Župi.


Predsednik Nakić zahvalio se na srdačnom prijemu i istakao da je veoma zadovoljan kako opština Aleksandrovac sprovodi inkluziju Roma i pozvao rukovodstvo opštine da učestvuje na svim domaćim i međunarodnim projektima koji imaju za cilj unapređenje položaja Roma.


Predsednica Izvršnog odbora Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Pava Čabrilovski, istakla je da je u Aleksandrovac stigla sa ciljem da podrži projekat Udruženja Romanošo Karipei, koji zagovara obrazovanje Roma. Ona je dodala da stepen obrazovanja može da bude od uticaja za kvalitet života svakog pojedinca, pa i romske dece.

 

 

Izvor: NSRNM

Foto: NSRNM