STEVAN NIKOLIĆ: HVALA LOKALNOJ SAMOUPRAVI I INSTITUCIJAMA ŠTO POKAZUJU DA SU I ROMI GRAĐANI SUBOTICE

+100%-

STEVAN NIKOLIĆ: HVALA LOKALNOJ SAMOUPRAVI I INSTITUCIJAMA ŠTO POKAZUJU DA SU I ROMI GRAĐANI SUBOTICE

Povodom obeležavanja Svetskog dana Roma koji se u svetu slavi 8. aprila, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić ugostio je 5. aprila 2023. godine predstavnike romske nacionalne manjine ovog grada i ovom prilikom istakao da će Grad Subotica i u budućnosti nastaviti sa poboljšanjem kvaliteta života Roma i Romkinja na teritoriji grada Subotice, kao i njihovoj integraciji u društvu.

 

“Tokom današnjeg sastanka, dotakli smo se mnogih tema, a pre svega, detektovali smo određene probleme koje ćemo u narednom koraku rešavati. I ove godine kao i prethodnih godina, povodom obeležavanja Svetskog dana Roma tradicionalno će biti postavljena romska zastava na balkonu Gradske kuće i na objektima mesnih zajednica “Peščara”, “Mali Bajmok” i “Čantavir”. U budućnosti, Grad Subotica će i dalje voditi odgovornu politiku za poboljšanje uslova života Roma i Romkinja jer oni su deo naše zajednice i tako moraju biti uvaženi i prihvaćeni” izjavio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

 

Stevan Nikolić, Romski koordinator grada Subotice, zahvalio se svima na lepim rečima, a pre svega lokalnoj samoupravi i institucijama koje svojim radom pokazuju da su i Romi ravnopravni građani Subotice. “Zahvaljujem se na ovakvim lepim rečima na ovaj veliki dan kada su 1971. godine Romi postali ono što sebi sami kažu – da su Romi. To je dan kada smo dobili našu zastavu i našu himnu. Grad Subotica ima Lokalni akcioni plan kao strateški dokument i Savet za unapređenje položaja Roma i Romkinja, što su važni elementi koji omogućavaju romskoj zajednici da institucionalno rešava probleme sa kojima se suočava. Zahvaljujući ovome, romska zajednica ima prostor da zajedno sa drugim nacionalnim zajednicama učestvuje u kreiranju interkulturalnog duha u Subotici po kome je grad i poznat” izjavio je Stevan Nikolić, Romski koordinator grada Subotice.

 

Izvor: Kurir

Foto: Grad Subotica