ODRŽANI DANI BUNJEVAČKE KULTURE I FESTIVAL BUNJEVAČKIH ILA U BAJMAKU

+100%-

ODRŽANI DANI BUNJEVAČKE KULTURE I FESTIVAL BUNJEVAČKIH ILA U BAJMAKU

Poslednjeg vikenda u avgustu, u petak, 27. avgusta i u subotu, 28. avgusta 2021. godine, održani su XVI po redu Dani bunjevačke kulture i Festival bunjevački ila u Bajmaku u organizaciji BKC Bajmak.

 

U okviru otvaranja Dana bunjevačke kulture u Bajmaku u petak, 27. avgusta bio je premijerno prikazan film o poznatom bunjevačkom harmonikašu Antušu Gabriću pod nazivom „Život nuz harmoniku“ autora Branka Pokornića, počasnog pridsidnika BKC Bajmak.

 

Med zvanicama na ovoj večeri bio je prisutan isprid Varoši Subatica, Nebojša Crnogorac, zaminik pridsidnika Skupštine Varoši Subatice, pridsidnica BNS dr Suzana Kujundžić Ostojić i pridsidnica odbora za kulturu pri BNS Kata Kuntić ko i drugi pridstavnici bunjevački udruženja.

 

Festival bunjevački ila je održan u subotu, 28. avgusta, koji je svečano otvorio gradonačelnik Varoši Subatice Stevan Bakić, a prisutnima se obratila i pridsidnica BNS dr Suzana Kujundžić Ostojić.

 

Ova manifestacija koja je već tradicionalna okupila je opet mnogobrojne izlagače i učesnike koji su pokazali svoje umeće u spravljanju tradicionalni bunjevački ila.

 

U kulturno-umitničkom programu je učestvovalo KUDŽ „Bratstvo“ iz Subatice sa spletom bunjevački igara i vokalna solistkinja Tamara Babić.

 

 

 

Izvor: bunjevci.net

Foto: yueko.rs