U Ruskom Krsturu počeo Dramski memorijal „Petra Rizniča Đađe“

+100%-

Pedeset i prvi Dramski memorijal „Petra Rizniča Đađe“ je otvoren 22. marta u Velikoj sali Doma kulture u Ruskom Krsturu, a prisutne su pozdravili direktor Doma kulture Joakim Rac i predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić.

 

Sve goste, predstavnike Nacionalnog saveta Rusina, predstavnike drugih institucija i svu publiku je pozdravio direktor Doma kulturu Joakim Rac, a potom napravio osvrt na repertoar ovogodišnjeg Memorijala.

 

„Nažalost, ove godine na repertoaru će biti samo tri predstave za odrasle, ali su nam derani održali lekciju, jer ćemo imati čak pet predstava za decu. Mislim da je upravo na njima budućnost i da oni treba u narednom periodu da nose kulturnu produkciju, odnosno pozorišnu delatnost i zbog toga sam im zahvalan“, rekao je Rac.

 

Posle toga je pozdravio predsednika Opštine Kula Damjana Miljanića, koji je održao govor pre prve predstave ovogodišnjeg memorijala.

 

„Iskreno sam zadovoljan što vas danas mogu pozdraviti, ne samo lično, već i ispred Opštine Kula i želim vam zahvaliti svima i publici i organizatorima i glumcima za rad i trud koji ulažu u ovaj festival da bi trajao i da bi po njemu bio prepoznatljiv i Ruski Krstur i naša opština“, rekao je Miljanić.

 

U holu Doma kulture je postavljena izložba „Grafički dizajn“, autora Mihajla Bođanca, što predstavlja njegovu višegodišnju delatnost dizajna plakata, knjiga, kataloga, CD-a i drugih grafičkih rešenja koje publika može da pogleda za vreme trajanja ovogodišnjeg memorijala.

 

Izvor: RTV

Foto: Ruske slovo

Kategorije: Rusinska zajednica