Učenici škole „Petro Kuzmjak“ obišli zgradu Vlade

+100%-

Na poziv predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić, učenici gimnazije i turističkih smerova škole „Petro Kuzmjak“ iz Ruskog Krstura posetili su 28. maja Naučno-tehnološki park (NTP) na Zvezdari i zgradu Vlade Srbije.

 

Poziv je usledio nakon organizovanog uključenja premijerke u skajp čas sa učenicima te škole, u novembru prošle godine. Učenici i njihova profesorka matematike, Natalija Budinski, prvo su posetili Naučno-tehnološki park na Zvezdari.

 

Direktorka NTP Zvezdara Gordana Danilović-Grković sa saradnicima, predstavila je najzanimljivije projekte i 3D štampač, a učenici su pre dolaska pripremili svoje modele, koje su želeli da izrade baš na ovom štampaču.

 

Nakon toga, učenici su sa profesorkom posetili zgradu Vlade Srbije, gde je bio organizovan obilazak pres sale, sale za sednice, salona za svečane susrete, kao i sobe sa poklonima koje predsednici Vlade Srbije dobijaju tokom mandata od raznih svetskih zvaničnika.

 

Saradnja sa školom iz Ruskog Krstura i profesorkom Natalijom Budinski, započeta je u okviru redovnih susreta koje predsednica Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja organizuju sa najboljim nastavnicima.

 

Premijerka Brnabić je sa učenicima ove škole održala skajp čas, čiji je cilj bio da se kroz nesvakidašnji oblik nastave, oni upoznaju sa radom i aktivnostima Vlade i tom prilikom se javila ideja da učenici posete Beograd i zgradu Vlade.

 

Izvor: Vlada Republike Srbije

Kategorije: Rusinska zajednica