POZORIŠNI DANI RUMUNA VOJVODINE

+100%-

POZORIŠNI DANI RUMUNA VOJVODINE

Svečano otvaranje 37. Smotre „Pozorišni dani Rumuna iz Vojvodine“, održano je u Uzdinu od 25. aprila do 3. maja 2022. godine. Na smotri je nastupilo 6 pozorišnih društava iz Uzdina, Seleuša, Alibunara, Banatskog Novog Sela, Nikolinaca i Kuštilja.


Amatersko pozorište iz Uzdina otvarilo je Pozorišne dane predstavom „Tri generacije“ Lučije Demetrijusa, u režiji Svetlane Petrov. U nedelju 1.maja 2022. godine nastupali su  amateri iz Seleuša sa predstavom  „Inspektor žaba“ Tudora Mušateskua i amatersko pozorište iz Alibunara, predstavom „Šta se dođavola događa sa ovim vozom“ Radua Cukuleskua. Obe predstave je režirao Aleku G. Kroitoru.

Amatersko pozorište iz Banatskog Novog Sela, prikazalo je  u tom mestu u četvrtak 28. maja 2022. godine, predstavu „Delirijum za dvoje i koliko god hoćete“ Ežena Joneskua, u režiji Branislava Guzine. Dan kasnije amatersko pozorište iz Nikolinaca odigralo je predstavu „Gospodo deco“ u dramatizaciji i režiji Sabina Popeskua.


Poslednju predstavu u konkurenciji „Budućnost je u jajima“ Ežena Joneskua u režiji Virđinije Marina Guzina, odigralo je  amatersko pozorište iz Kuštilja.


Na zatvaranju ovogodišnje smotre, 3 maja, u Alibunaru će se predstaviti gosti – Državno pozorište iz Rešice u Rumuniji.


Sve predstave ocenjivaće žiri kojeg čine: Zoran Cvetković, Elena Lelea i Adrian Sandu.



Izvor: rtv.rs

Foto: epancevo.rs