Dodeljeni sertifikati polaznicima Akademije

+100%-

Forum za etničke odnose, u saradnji sa Visokom školom za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (PEP), i „ERMA“ programom, Sarajevo-Forli, uz podršku Ambasade Republike Bugarske u Beogradu, sproveo je obuku za mlade stručnjake – istraživače u oblasti Interetničkog, interkulturalnog i interkonfesionalnog dijaloga. Polaznicima Akademije za interetnički, interkonfesionalni i interkulturalni dijalog – AID, koji su uspešno završili zimski klaster, su u utorak, 8. maja, u Ambasadi Republike Bugarske u Beogradu dodeljeni sertifikati. Svečanoj dodeli prisustvovao je i Nj.E. Ambasador Republike Bugarske Radko Vlajkov.

 

Ambasador je tom prilikom istakao da Ambasada Bugarske visoko ceni delatnost Foruma za etničke odnose, čije projekte već nekoliko godina i finansijski podržava. Kako je rekao, Srbija je zemlja brojnih manjina, u kojoj još uvek u određenoj meri postoje predrasude, a upravo su mladi ljudi ti koji bi trebalo da doprinesu da te predrasude nestanu.

 

Sertifikate je dobilo 9 polazinka, koji su, kako je rekla Verka Jovanović, programski asistent na projektu i ujedno jedna od učesnica Akademije, bili iz različitih regiona Srbije, što je prema njenim rečima samo doprinelo razumevanju ideja o multikulturalnosti i multietničnosti.

Kategorije: Izdvajamo