NOVINARSKI SUSRETI 2021. GODINE

+100%-

NOVINARSKI SUSRETI 2021. GODINE

Odbor za informisanje Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine je u okviru 59. slovačkih narodnih svečanosti i ove godine organizovao tradicionalne Novinarske susrete. Ovaj događaj se odigrao u subotu, 14.avgusta 2021. godine u velikoj sali Slovačkog vojvođanskog pozorišta u Bačkom Petrovcu.


Ove godine susreti su bili posvećeni sledećim medijima i jubilejima koje obeležavaju: omladinskom časopisu “Vzlet” za doprinos u oblasti informisanja mladih ljudi – pripadnika slovačke nacionalne manjine u Srbiji za 50. godišnjicu osnivanja, Radiju Kovačica za doprinos u oblasti informisanja pripadnika slovačke nacionalne manjine u Srbiji i njegovoj 50. godišnjici, kao i Televiziji Opštine Kovačica za doprinos u oblasti informisanja pripadnika slovačke nacionalne manjine u Srbiji povodom 20. godišnjice rada.


Goste je pozdravila predsednica Odbora za informisanje NSSNM, Ana Horvatova, koja je i vodila program. Prisutnima se obratila i predsednica NSSNM, Ljibuška Lakatošova.


U okviru centralnog dela programa Miroslava Ožvatova i Andrea Mihaljova su pročitale tekstove o medijima koje obeležavaju jubileje: tekst Jasmine Panjikove, odgovorne urednice časopisa „Vzlet“, pod nazivom „50-godišnji, a još uvek mlad“, i tekst Olinke Glozikove-Jonašove o Radio-televiziji Kovačica.


U završnom delu programa predsednica NSSNM Ljibuška Lakatošova uručila je plakete Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine predstavnicama nagrađenih medija – Milani Arnjašovoj, direktorki Novinsko–izdavačke ustanove „Hlas ljudu“, Ani Suhanekovoj, odgovornoj urednici Radija Kovačica i Tatiani Bovđišovoj, urednici RTV Opštine Kovačica.


U okviru muzičkog dela programa nastupila je ženska pevačka grupa iz Stare Pazove i narodni orkestar „Kalapoši“ iz Selenče.

 

 

 

Izvor: rada.org.rs

Foto: rada.org.rs