ODRŽANA LIKOVNA KOLONIJA “ BUNARIĆ“

+100%-

ODRŽANA LIKOVNA KOLONIJA “ BUNARIĆ“

Tradicionalna Međunarodna likovna kolonija „Bunarić“ koju organizira Hrvatski kulturni centar „Bunjevačko kolo“ održana je od 29. do 31. srpnja (jula) 2021. godine i ove je godine na svom jubilarnom 25. sazivu okupila 40-ak amaterskih i akademskih slikara iz Srbije (Subotice, Srijemske Mitrovice, Kruševca, Sombora, Rume, Crvenke, Novog Sada, Zrenjanina, Kikinde i Đale) te Bosne i Hercegovine.



Prvoga dana održavanja kolonije u prostorijama HKC-a „Bunjevačko kolo“ otvorena je i izložba radova nastalih na prošlogodišnjoj koloniji.



„Likovni odjel HKC-a ‚Bunjevačko kolo‛ odlučio je ove godine otvorenje kolonije i izložbu prošlogodišnjih radova upriličiti na isti datum, a posjetitelji su se mogli uvjeriti o bogatstvu ljepote slika koje kolonija iz godine u godinu daruje ‚Bunjevačkom kolu‛. U narednom razdoblju, s obzirom na to da se radi o XXV. sazivu kolonije, očekuje nas posebno obilježavanje ovog jubileja prigodnom izložbom na kojoj ćemo predstaviti najreprezentativnija djela nastala u proteklih 25 godina.“, izjavio je predsjednik HKC-a „Bunjevačko kolo“ i predsjednik Izvršnog odbora Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji Lazar Cvijin.

 

 

 

Izvor: HNV

Foto: HNV